• Nieuws header

Veel ondernemers lopen fiscaal voordeel mis

Een groot deel van de ondernemers laat fiscaal voordeel liggen bij de aanschaf van bedrijfsmiddelen. Dat blijkt uit een onderzoek van de Kamer van Koophandel (KvK) dat vrijdag is gepubliceerd. Volgens de KvK loopt bijna de helft van de ondernemers met plannen rond om binnen een jaar een bedrijfsmiddel, zoals een machine of een gebouw, aan te schaffen. Daarbij laat driekwart zich niet vooraf adviseren door hun boekhouder, accountant of belastingadviseur. Omdat veel ondernemers de regels onvoldoende kennen, loopt 41 procent fiscaal voordeel bij de aanschaf van bedrijfsmiddelen mis.

De KvK zei dat 38 procent van de ondernemers bewust investeringen plant en optimaal profiteert van het fiscale voordeel dat dit oplevert. Een vijfde is wel op de hoogte van de regels maar investeert pas als dit echt nodig is omdat een machine of auto het begeeft.

Hierdoor hebben zij geen keuze meer om investeringen naar voren te halen of uit te stellen voor fiscaal voordeel, aldus de KvK.

Nieuws

 • Scan en herken

  De automatisering gaat door.... Middels onze app 'scan en herken' op ...

  Lees meer
 • Veel ondernemers lopen fiscaal voordeel mis

  Een groot deel van de ondernemers laat fiscaal voordeel liggen bij de aanscha...

  Lees meer
Meer nieuws
 • Administratie en belastingen

  Administratie en belastingen

  De door ons gehanteerde gebruiksvriendelijke programma’s en koppelingen om efficiënt uw administratie en jaarrapportage te...

  Lees meer
 • Interim-controlling

  Interim-controlling

  Interim-controlling is de oplossing voor bedrijven die behoefte hebben aan een financiële professional met kennis en ervaring

  Lees meer
 • Online boekhouden

  Online boekhouden

  Het voordeel van online boekhouden is dat u altijd en overal zicht hebt op uw administratie

  Lees meer